Камаз започна изграждането на полигон в близост до своя научно-технически център, на

...
Камаз започна изграждането на полигон в близост до своя научно-технически център, на
Коментари Харесай

Камаз строи тестова площадка за новите си модели

" Камаз " стартира построяването на полигон в близост до своя научно-технически център, на който ще тества всички нови модели коли. Там създадените автомобили ще бъдат тествани за управляемост и непоклатимост, ще бъдат правени спирачните проби както и тези за външен звук, ще се поправят електронните системи за ръководство и ADAS-системите, предава ТАСС. 

За тестванията на роботизирани коли ще бъде построено специално градче с макети на здания, кръстовища и светофари. " На пътния сектор ще се появи огромен тунел, благодарение на който ще бъдат тествани радари, лидарните системи за подкрепяне на лидера. Освен това ще има специфични писти с друга стръмност на изкачвания и спускания, калдъръмени пътища с белгийско тротоарно покритие и специфична базалтова пътна настилка за тестване на антиблокиращи системи и системи за надзор на сцеплението ", изясняват от компанията.

Рамил Гиниятулин, основен конструктор по тестванията на научно-технически център на " Камаз ", означи, че по този начин " Камаз " ще може да организира 70-80% от общия размер на тестванията. " Не приказваме за 100%, някои проби, както и преди, ще би трябвало да се извършат на полигона НАМИ в подмосковския град Дмитров. Факт е, че за камион, изключително с такива маси като нашата, за някои проби е нужна висока скорост. Дължината на пистата на нашия полигон е 770 метра. Например, 40-тонните пътни влакове на подобен сектор няма да могат да развият висока скорост ", показва той, представен от  пресслужбата. 

Традиционните площадки за осъществяване на разнообразни специфични проби ще останат в Московска и Астраханска области, в Крим, в Ханти-Мансийския самостоятелен окръг.

Приблизителният период за довеждане докрай на строителството на полигона е октомври 2022 година, само че първите пътища могат да бъдат употребявани още през това тримесечие. Плановете на " Камаз " не се лимитират до терен от 11 застроени хектара. Избраното място ще разреши разширение на депото с още един пет хектара в бъдеще. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР